Kategória: Friss hírek

Az ökumenikus imahét zárásának napján együtt imádkozó áhítatra került sor a barlahidai evangélikus templomban. (Barlahida, az egykori virágzó település ma erősen fogyóban a zalai dombok között Göcsej szívében, Lenti város közelében található.).

Az eseményre a KÉSz Lenti Csoportja által rendelt különjáratú autóbusszal érkeztek a környék evangélikus, református és katolikus híveinek küldöttei, hogy együtt imádkozzanak Jézus követőinek egységéért

Szinte zsúfolásig megtelt a kis evangélikus templom, ahol Németh Csaba lenti káplán hirdette Isten Igéjét János evangéliumának 17. fejezetéből: „… tartsd meg őket a te nevedben, akiket nékem adtál, togy egyek legyenek, mint mi!” Beszédében kiemelte egymás elfogadásának fontosságát. A szolgálatban részt vett Tóth András novai plébános, Hodánics Péter szentgyörgyvölgyi, Tóth Győző becsvölgyi református lelkész, valamint Szabó Vilmos zalaegerszegi evangélikus lelkész, a házigazda, aki a környék szórvány gyülekezeteit pásztorolja. Felemelő érzés volt a három felekezet együtt imádkozása, éneklése: „Bár szétszakadva él az egyház, Jézusban mégis egy lehet.”

Az istentisztelet után szeretetvendégségre került sor, melyen az evangélikus házigazdák süteménnyel, pogácsával, meleg teával, forraltborral kínálták a vendégeket az egykori evangélikus tanítói lakásban. Itt sor kerülhetett barátkozásra, beszélgetésre egymás jobb megismerésére.

Isten adjon még sok ilyen szeretetteljes együtt töltött alkalmat!


Balás Endréné